Bedrukken en borduren

bedrukken

De door Mijnmerchandisingpartner artikelen kunnen bedrukt worden met naam of logo. Er zijn verschillende manieren om te bedrukken. Mijnmerchandingpartner kiest de meest van toepassing zijnde methode voor het artikel

Zeefdruktechniek

Bij zeefdruk wordt het logo via een venster met gaas met een lichtgevoelige bovenlaag op het artikel aangebracht. Op het gaas wordt een film geplaatst waarop sommige delen licht door laten en andere delen niet. De plekken die niet belicht zijn worden uit het gaas gespoeld zodat de inkt hier doorheen kan. Het venster wordt nu direct op het artikel geplaatst en de inkt wordt vervolgens door de openingen in het gaas gedrukt. Zeefdruk wordt meestal gebruikt voor grote aantallen artikelen. Per kleur worden ook instelkosten en filmkosten in rekening gebruikt.

Rondzeefdruk heeft dezelfde techniek als normale zeefdruk, alleen kunnen met rondzeefdruk ook ronde producten worden bedrukt zoals bijvoorbeeld een pen of bidon.

Bij zeefdruktransfer wordt eerst het gewenste logo op papier gezeefdrukt, een zogenaamde transfer. De transfer wordt vervolgens op maat gesneden en door middel van een warmtepers aangebracht op het artikel.


Tampondruk

Tampondruk is net als offsetdruk een indirecte vorm van drukken. In een vlakke plaat (cliché) worden verdiepingen gemaakt. Deze verdiepingen worden gevuld met inkt, waardoor deze inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber (aangezien siliconen inktafstotend zijn). Hierbij wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object.

Doordat siliconen elastisch zijn, kunnen deze zich aanpassen aan ieder te bedrukken object. Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken. Er kan ook worden gekozen welke hardheid, vorm en grootte de tampon krijgt. Dit heeft een directe relatie met het te bedrukken oppervlak.

De dikte van de inkt is ongeveer 4 micron (micrometer). De dikte van de over te dragen inktlaag is afhankelijk van het type inkt, stroperigheid, de etsdiepte van het cliché en de temperatuur. Over het algemeen is tampondruk de beste drukmethode voor objecten met oneffenheden (rond/hol/bol enzovoort), maar ook vlakkere ondergronden kunnen worden voorzien van een perfecte druk. Voorbeelden waarbij tampondruk gebruikt kan worden zijn een mok, borden, lampenkappen enzovoort.

mijnmerchandisingpartner - Tampondruk Pennen Op Maat
Sublimatiedruk
mijnmerchandisingpartner - Mok Mhc Olympia I Love Hockey 1 By Sportclubpartner

Sublimatiedruk is een relatief nieuwe techniek. Sublimeren houdt in dat een digitaal geprinte tekst of afbeelding door middel van een hittepers in de vezel wordt gedrukt.

Hoe werkt het?
Het bijzondere van deze techniek is dat de vezels van de ondergrond bij een bepaalde temperatuur open gaan staan. De inkt vergast onder invloed van diezelfde temperatuur en dringt in de openstaande vezel.

Bij het afkoelen sluit de vezel zich weer waardoor de inkt is opgesloten in het shirt of materiaal. De opdruk is dus op geen enkele manier meer te verwijderen.

Op welk materiaal?
Deze druktechniek is alleen uitvoerbaar op een witte polyester ondergrond, bijvoorbeeld op speciaal vervaardigde mokken, T-shirts, onderzetters, fotolijsten etc.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Borduren

Borduren wordt veel toegepast op bedrijfskleding. Maar ook op caps kunt u het logo van uw bedrijf, club of organisatie laten borduren. Een borduring heeft een luxe uitstraling dan een bedrukking, zeker als het om een cap gaat. Vraag naar de mogelijkheden van borduring bij Mijnmerchandisingpartner

Contact

mijnmerchandisingpartner
Estafetteweg 10
2807BN GOUDA

+31 182 517 242 / 06 29 251 532
info@mijnmerchandisingpartner.nl

KvK 24432743
BTW ID-nummer: NL001282346B19